Info og råd

Pasienthistorier

Easy life

25.09 begynte jeg på Easy Life. Har bare spist Easy Life sine lavkaloriprodukter siden da. Allerede dag 2. var beina veldig mye bedre, enn de pleier. Nå er jeg i gang med å trappe ned på medisinene. Har dere hørt om noe liknende? Jeg er jo nesten redd for å begynne å spise og drikke normalt igjen om noen uker (he he). Tenker jo at det må være noe jeg drikker eller spiser til vanlig, som utløser mine rastløse bein

  • Nå har jeg levd på Easy life sine shaker og supper i 5 uker. Om en uke skal jeg begynne å spise litt vanlig mat, en gang om dagen.

I tillegg trener jeg minst 3 ganger i uka, styrke og utholdenhet. Kiloen forsvinner i tur og orden. Litt over 10 kg. så langt. Du kan lese mer om Easy life, på easylife.no
I disse 5 ukene har jeg heller ikke drukket annet enn vann og litt kaffe.
Nå tar jeg en 0,18 mg Pramipexol hver  kveld. Tidligere tok jeg 2, og da begynte beina likevel ved 16 tiden, hvis jeg satte meg ned.
Livet er blitt veldig mye lettere, og energien er på vei opp.
Er veldig spent på hva som skjer, når jeg nå etterhvert skal tilbake til et normalt kosthold.
Håper jeg kan trappe enda mer ned på medisinen etterhvert. Nå er beina mine som nye ;o)

  • 21.11.12: Har begynt å spise litt kylling, fisk og grønnsaker.
    Det går fremdeles helt fint med 1 tablett.
    Trener minst 3 ganger i uka.

Sluttet med medisin og har ingen symptomer mer

Etter 15 måneder med Sifrol fikk jeg forsterket RLS-symptomer. Jeg følte meg avhengig av medisin, og klarte ikke å slutte med tablettene. Hver gangt jeg prøvde å slutte med medisin ble jeg helt søvnløs, og måtte gi etter for behovet for medisin.
Så fikk jeg informasjon om at jeg burde sjekke jernlageret. Legen konstaterte lave jernlager, og jeg spiste jerntabletter daglig i 3 måneder. Jeg merket ingen endring i RLS-symptomene etter 3 måneder med jerntabletter. Jeg besluttet å gjøre et siste forsøk med å slutte medisinen. Jeg trappet medisinen ned gradvis over 6 dager. De fire første dagene klarte jeg nesten ikke å holde ut pga kraftige RLS-symtpmer. Kroppen reagerte kraftig på at jeg ikke tilførte medisin.
Den 5 dagen endret situasjonen seg dramatisk. Bein og armer roet seg helt ned. Nå har jeg ingen symptomer mer. Dermed har jeg oppdaget at min RLS var en konsekvens av lavt jernlager. Nå passer jeg på å holde jernlageret på topp. Når jeg har menstruasjon spiser jeg jerntabletter for å holde jernlageret stabilt. Jeg tenkte at denne historien kan være viktig å lese for andre som kanskje har mangelsykdommer som gir RLS-symptomer.

Støttestrømper

Jeg er nok ikke den som er mest plaget av dette syndromet, men plaget er jeg definitivt. Jeg har vær plaget siden jeg var liten jentunge. Etter at jeg begynte og jobbe, har en jobb der jeg står og går mye, merket jeg at jeg ble utrolig trett og hoven i beina. Etter et par år, begynte jeg tilfeldigvis, må jeg nesten si, med støttestrømper, for å prøve å dempe hevelse i beina og øke blodsirkulasjonen. Det som var så utrolig var at mine urolige bein ble mye roligere.
Nå går jeg med strømper hver dag på jobb. Kunne sikkert gått med dem hele tiden, hjemme også, men tenker at beina må jobbe litt selv. Men, så merker jeg godt f.eks. etter 3 uker ferie, uten strømper, da er det godt å komme på jobb igjen, iallefall for de urolige beinas skyld!
Kan jo være et alternativ å prøve for andre også!

Jernmangel

Leste i novemberutgaven av NRLF BLADET at jernmangel kunne være en årsak til rastløse bein. Jeg har brukt sifrol 0,088 mg og 1 tablett pr. dag. Det fungerte bra lenge. Begynte med dem høsten 06 og frem til julen 07.
Jeg bestemte meg for å slutte med sifrol og forsøke hemofer jerntabletter.
Etter ca 3 uker ble jeg helt fri for rastløse bein. Og da er spørsmålet, hvorfor har ikke fastlegen og nevrologen fortalt noe om dette. Jeg har hatt rastløse bein i 30 år. Dette er jo en helt ny tilværelse. Det er og bemerke at jeg ikke behøver å ta jerntabletter nå. Jeg sluttet med de med en gang jeg ble fri for urolige ben.
Håper at dette kan være nyttig for andre.

Det er håp for alle som har samme plager

Jeg er i dag 67 år og har vært plaget med ”rensel i beina” siden jeg var ca. 12 år.  Det har vært mange våkenetter, og det har blitt verre og verre med årene.  Det starter som regel på kvelden når jeg setter meg ned for å se TV eller lignende. Det er umulig å holde beina i ro,  og jeg må opp og bevege meg. Har vært hos legen min uten å finne noe middel. Alle kjerringråd er selvfølgelig prøvd: ulltråd rundt anklene, kalde fotbad. Har t.o.m. stått ute i snøen med bare bein for å slippe smertene. Så har vi den stakkars mannen som har delt seng med meg. Han har blitt sparket og holdt våken av meg som har travet rundt på nettene. Min mor hadde også de samme plagene så min variant er arvelig.
Endelig i fjor på sommeren leste jeg om en medisin som skulle hjelpe for Restless Legs Syndrom, og andres erfaring med den. Dro straks til min lege og fikk medisinen Sifrol. Fantastisk. Den har virket fra første kveld, og virker fortsatt.  Tar medisinen to timer før leggetid, og beina er i ro!  Det er endelig håp for alle som har samme plager.